2024

Blog: De AI-belofte van Aareon Nederland

Published on (NL) 06 Sep 2024

In een wereld waar technologische innovaties elkaar in snel tempo opvolgen, blijft Aareon niet achter. Ons laatste initiatief, de AI-belofte, markeert een belangrijke mijlpaal in ons streven naar verantwoorde en ethische technologie. Maar wat houdt deze AI-belofte precies in en wat motiveerde ons om deze stap te zetten? In dit artikel nemen we je mee in AI-ambities van Aareon Nederland.


De motivatie achter de AI-belofte
Technologische ontwikkelingen zoals blockchain en cryptocurrencies hebben in het verleden veel aandacht gekregen, maar AI is duidelijk de game changer van deze tijd. Jeroen Kuiper, directeur van Aareon Nederland, legt uit: “AI heeft het potentieel om enorme positieve veranderingen te brengen in de manier waarop we werken en leven. Het is belangrijk dat onze klanten begrijpen dat wij deze veranderingen zien, erop inspelen en erin investeren. Onze AI-belofte is een garantie aan onze klanten en medewerkers dat wij ons inzetten voor ethische en verantwoorde AI-toepassingen.”


AI in de praktijk
Aareon is volop bezig met de implementatie van AI-oplossingen die nu al waarde toevoegen. Een voorbeeld hiervan is ons partnership met Triple Blue, waarbij AI wordt ingezet om notulen te maken voor verenigingen van eigenaren. Deze AI-oplossing vervangt de traditionele, tijdrovende methoden en zorgt voor een efficiënter en kostenbesparend proces. Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van AI-modellen die ons helpen bij het voorspellen van onderhoudskosten en het optimaliseren van energieverbruik in vastgoed. Deze toepassingen zorgen niet alleen voor kostenbesparingen, maar dragen ook bij aan duurzaamheid en efficiëntie binnen de sector.


Onze kernprincipes
De AI-belofte van Aareon is gebaseerd op een aantal belangrijke principes:



  • Efficiëntie en waardecreatie: AI moet bijdragen aan efficiëntie in de vastgoedsector en waarde creëren voor onze klanten.

  • Veiligheid en betrouwbaarheid: Onze AI-systemen moeten veilig en betrouwbaar zijn, zonder inbreuk te maken op de privacy van onze klanten.

  • Ethisch en transparant: AI moet eerlijk en transparant zijn. We streven ernaar om discriminatie te voorkomen en ervoor te zorgen dat onze AI-modellen objectief blijven.


Toekomstvisie
De AI-belofte betekent dat we als management middelen en tijd beschikbaar stellen om deze technologie verder te ontwikkelen. Dit omvat niet alleen investeringen in technologie, maar ook in educatie en training van onze medewerkers, zodat zij AI op een verantwoorde en effectieve manier kunnen inzetten. Jeroen benadrukt: “Onze AI-belofte is een commitment voor de lange termijn. We blijven investeren in AI-ontwikkeling en -toepassingen om ervoor te zorgen dat we altijd voorop blijven lopen in de markt.”


Concrete stappen en initiatieven
Om onze AI-belofte waar te maken, ondernemen we verschillende initiatieven:



  • Interne en externe communicatie: We starten een blog waarin we onze vooruitgang delen en voorbeelden geven van hoe AI binnen Aareon wordt toegepast.

  • Workshops en bijeenkomsten: We organiseren regelmatig bijeenkomsten waar onze business units ideeën en ontwikkelingen kunnen delen.

  • Samenwerking met experts: We werken samen met externe experts om ervoor te zorgen dat onze AI-modellen eerlijk en objectief blijven.


Bij Aareon Nederland geloven we in de kracht van AI om de vastgoedsector te transformeren en een nieuwe standaard te zetten voor ethisch en efficiënt gebruik van technologie. Blijf ons volgen voor meer updates en inzichten over onze AI-initiatieven via onze website en LinkedIn.


AI in de vastgoedsector


AI keert de vastgoedsector binnenste buiten, aldus Hans Gerritsen van Remit Consulting in een interview voor Propertynl.com in het artikel " Artikel Van black box naar transparantie: AI deelt een mokerslag uit".